clarastarstable.blogg.se

clara on starstable

Jul novelll

Publicerad 2013-11-29 22:34:23 i Allmänt,

Nu startar vi bloggens julnovell! var och varannan dag kommer det komma upp avsnit ända fram till julafton!:D (srry för stav fel i texten orkade inte läsa igenom XD hoppas ni fattar iallafall XD)  serien heter : en ny clara
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag heter Clara och 'är 13 år gammal och jag är inte riktigt en helt vanlig 13 årig tjej... jag är tomtens barnbarn..  Och det här är min historia...
Det är den 29 november och 5 minus grader ute. som vanligt vaknar jag i farfars vagn ner sjunken i hundratals filtar plus mina egna kläder. Men när jag ska slunga mig upp från alla filtar känner jag en hand som trycker till baka mig. Först blir jag rädd men sedan känner jag doften av min farafar, men varför trycker han ner mig? Jag hör farfar ropa att alla ska gå ifrån torget att tomten behöver egen tid och jag hör fottsteg gå bortot. Men vad är det fafar håller på med!? Vi är på ett torg fult av människor och han säger rakt ut att han är tomte och det är inte ens den första december än. Jag känner att farfar tar bort sin hand från mig och jag kastar mig ut ur filtarna. << vad håller du på med! skriker jag frustrerat>> jag håller mig för munnen, vad håller jag på med! skriker åt min egen farafar . Men farfar lägger bara en lugnande hand över mig.
 
<< Clara så här är det detta kommer bli väldigt chockande för dig men jag har fått ett uppdrag>> <<vadå?>> << jag ska ta reda på hur folk beter sig i vardan för att lätre veta hur jag ska bedöma julklapps sysstemet, du vet vilka som varit snälla och inte osv. och jag har kommit på en plan>> för ens nu märker jag att han har en stor tomte mask på sig och jag kollar häpet på den. >> jo Clara så här är det, vi är på jorvik nu och här finns dom bästa möjligheterna att smälta in, en ridskola och folk som firar jul tidigt är allt vi behöver och det finns här>> << men varför behöver vi sånt till ditt uppdrag?>> << jo för att min tanke är: om jag står här och låsats vara någon gallning som klätt ut sig till mig så kan du smälta in bland ridskole eleverna på ridskolan det är tjejer i din ålder och dom kommer inte märka ngt!>> << vist som att jag skulle smälta in med vit lockigt hår, tomte luva, tomte stövlar det är ju som att jag skrivit i pannan " tomtens barnbarn" <<   << bry dig inte om det clara det fixar min kompis johanna hon jobbar på  jorvikstallet,vi har känt varandra sen några år tillbaks och hon kommer hjälpa dig att smälta in men du måste ta dig dit utan att folk sre dig, sedan ska du möta henne i ko stallet där kommer hon hjälpa så stick nu , juste du ska vara kvar där tills den 23 december då ses vi igen tills dess va inte i närheten av mig specielt inte rudolf han känner lukten av dig direkt!<<  jag skulle kunna fnissa åt det om det inte var så att jag just fattat att jag kommer vara borta i 25 dagar samanlagt! men jag får inte säga emot tomten även om det är min farfar så ja nickar honom bara till svar. sedan tar jag ett kort farfäl från rudolf sedan går jag mot jorvik stallet. Det går bra tills jag precis ska runda jorviks stallets port. då kommer två tjejer utskritade och jag måste kasta mig bakom ett träd.
 Dom kommer utskrittade med sina bruna hästar. Dom skrittar fint och tjejerna har samma kläder på sig. Dom bär en röd tävlingsjacka med svarta ridbyxor och bruna ridstövlar och svart hjälm. Hästarna bär ett vit schabrak med svart sadel och svart träns och svarta benskydd. Dom skrittar brevid varandra i nästan exakt samma takt. Efter ett tag har dom skrittat för bi mig och då fortsätter jag springa mot ko stallet där jag ska möta johhanna.      
Bara några min där ifrån komme rjag till kostallet. där är mörkt där inte och det stinker. Men jag glömmer det snabbt när jag ser vad som står där inne. vist står Johanna där men brevid henne står.
En stor svart häst. den är kol svart iallafall i det här ljuset. det är bara en skymt av hans vita öga som syns. först blir jag räs för honom men jumer jag står där destomer vänlig och snäll ser han ut. Johanna står brevid honom och hon små ler.  << välkommen clara jag vet inte varför du ska göra det här men jag gör det för att jag är skyldig din farfar en tjänst okej!<<  <<okej...<<  << här är din häst som du kommer få ha under dessa dagar, han är snäll och stor, jag tror du kommer behöva någon som beskyddar dig , säger hon medans och hånflinar mot mig<< jag fattar inte riktigt vad hon menar men jag skjuer snabbt undan tanken då johanna håller fram ett par kläder till mig.  << här ta på dig dessa så ser du ut som rästen<< jag klär på mig kläderna, en brun luva med vita ränder, en brun jacka med bruan ridstövlar samma som tjejerna hadde som jag såg borta vid grinden. Som tur är så måste jag inte byta byxor. Johanna tränsar hästern och ger tygeln till mig. << ingen annan har sett honom förut låsas att han är din, tyvär har jag ingen sadel så det blir utan tills vidare men jag ska försöka fixa en snarast<< johanna måste sätt mitt snikts uttryck när hon nämde utan sadel, efeter som att jag är rädd för hästar så känns rida utan sadel helt vansinigt men johanna saäger bara med en lende på läpparna << det är inte värre än att rida en ren så upp med dig fegis<< hon tar tag i mitt ben och lyfter upp mig. Jag får först pannick men sedan lungnar jag mig. << jag går upp till stallet kom efetr mig, nu är du en av oss kom ihåg det så tänk på vad du gör<<!
 
Jag driver hästern mot stallet som jag valt kalla star beauty (smecknamn beauty) mot stallet. sen säger jag högt för mig själv.
<< Nu är jag än av dom, så jag måste anpassa mig<<
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hoppas ni gillade del 1 av en ny clara del 2 kommer imorgon ses då <3 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela